Mascarponés linzertorta csokoládégolyókkal

Íz és Itália | 10/29/2013 |
A recept neve olaszul: crostata con mascarpone e gocce di cioccolato
Mascarponés - ricottás édességek

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő:           50 perc
Típus:                 édességek
Nehézségi fok:    közepes

Egyszerű, krémes és finom. A ricottás mascarponekrémet csokoládégolyókkal bolondítjuk meg, így még ínycsiklandóbbá téve az olasz konyha klasszikusát, a linzertortát.

Hozzávalók egy 27 cm-es tortaformához:

250 g mascarpone
250 g ricotta (vagy 250 g túró annyi tejfellel elkeverve, hogy krémes állagot kapjunk)
200 g cukor
2 tojássárgája
100 g csokoládé (ízlésünknek megfelelően tej- vagy étcsokoládé)
10 g burgonyakeményítő
1 csomag vanília vagy 1 fiola vaníliaaroma1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj

Elkészítése


    1. Az alapreceptnek megfelelően elkészítjük a vajas linzertésztát, azzal a kiegészítéssel, hogy a tésztába belegyúrunk egy csomag vanillint vagy egy evőkanál vaníliaaromát.
    2. Egy 24-26 cm-es tortaformát kivajazunk, kibéleljük sütőpapírral (a kivajazott formába könnyebb belehelyezni a papírt). Az elkészített linzertésztát kétfelé osztjuk 80-20 % arányban. A nagyobbik részt kinyújtjuk és a tortaformába tesszük, finoman belenyomkodjuk, a kilógó széleket levágjuk.
    3. Egy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a ricottát, mascarponét, a vanillint (vagy egy vanília kikapart belsejét),  a burgonyakeményítőt a fahéjat és addig kavarjuk amíg homogén masszát nem kapunk.
    4. Apróra vágunk egy tábla finom csokoládét, majd a csokoládédarabokat is a krémbe forgatjuk.
    5. A ricottás mascarponekrémet a tésztára öntjük, tetejét gyengéden elsimítjuk, a tészta széleit hajtsuk rá a krémre.
    6. A maradék tésztát kinyújtjuk, és 2 cm széles csíkokat vágva rácsokat készítünk, melyet a tésztára helyezünk (rács nélkül is készíthetjük).
    7. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálalva a legfinomabb.

Mascarponés - ricottás édességek
Opció
Ha a rácsos variációt készítjük, a rácsok közét kitölthetjük barack vagy eperlekvárral is. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése