A ciambella a magyar kuglófhoz hasonló, könnyen elkészíthető kevert sütemény, melyet desszertként, reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatunk. Tésztája könnyű melyet a vanília és szárított gyümölcsök íze gazdagít.
Előkészítési idő: | 15 perc |
Főzési idő: | 50-60 perc |
Típus: | desszert |
Nehézségi fok | könnyű |
250 g vaj
500 g liszt
250 ml tej
1 csomag sütőpor
2 citrom reszelt héja
5 tojás
300 g cukor
150 g szárított vagy kandírozott gyümölcs
1 rúd vanília vagy vanília aroma
1 csipet só
- A szobahőmérsékletű vajat apró kockákra vágjuk, majd a cukorral együtt habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sót, a vaníliát és a tojásokat és további 4-5 percig kavarjuk.
- Belereszeljük a citromok héját, beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, majd hozzáöntjük a tejet és addig keverjük amíg homogén masszát nem kapunk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöket (a gyümölcs helyett csokoládédarabokat is tehetünk bele) és néhány gyors mozdulattal átkavarjuk.
- Egy 26 cm-es kuglófformát ( ennek hiányában a tortaforma is megteszi) kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. (akkor lesz kész amikor a tésztába szúrt fogpiszkálón már nem marad nyers tészta).
- A kihűlt tésztát, kivesszük a tortaformából, porcukorral megszórjuk és akár önállóan akár lekvárral vagy vanília öntettel már fogyaszthatjuk is.
4 Megjegyzések
Kétszer szerepel vaj a hozzávalókban.A ml-es a tej akar lenni ugye?Köszi
VálaszTörlésIgen a ml-es hozzávaló a tej. Köszönöm az észrevételt.
TörlésÉn pedig a gyors választ :) Mindenképp kipróbálom a Kisfiamnak.
TörlésTegnap kipróbáltam a receptet....és isteni finom lett. Köszönöm, hogy megosztottad. :)
VálaszTörlés