Advertisement

Cukkinis, garnélarákos vermicelli

A vermicelli  a spagettihez hasonló henger alakú tésztaféle, a spagettinél némileg vastagabb, vastagsága 2,08 és 2,14 mm között van. Eredetét tekintve nápolyi születésű és egyike a legrégibb tésztáknak. Először 1338 Maestro Pastaio Barnaba da Reatis említi ezt a tésztát vermicelli néven, ami később Észak -Olaszországban is elterjedt olyan különböző neveken, mint orati, minutelli, fermentini vagy pancardelli.


Hozzávalók 4 személyre

320 g vermicelli
200 g garnélarák
300 g cukkini
1 gerezd fokhagyma
4 -5 evőkanál olíva olaj
0,5 dl fehér bor
Só, bors
Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a garnélarákokat, páncéljukat távolítsuk el. (a mirelit rákok általában már előre meg vannak pucolva)
  2. Vágjuk karikákra vagy csíkokra a cukkinit.
  3. Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, rakjuk bele az apróra zúzott fokhagymát majd egy perc múlva a rákokat - pikánsabb ízek kedvelői itt tehetnek bele egy kis peperóni paprikát is- majd egy két perc elteltével spricceljük meg egy kis fehér borral.
  4. 4-5 perc elteltével adjuk hozzá a cukkinit, sózzuk, borsozzuk és néhány percig tovább főzzük. (max.: 5-6 perc, hogy a cukkinik ropogósak maradjanak)
  5. Közben a tésztát megfőzzük, összekeverjük a garnélarákos - cukkínis mártással. Két-három percre visszarakjuk a tűzre (közepes hőfok) átforgatjuk és már tálaljuk is. Amennyiben a tészta nagyon felszívná a szószt egy kevés olíva olajjal még megspriccelhetjük.
Az olasz férj kiegészítése: kicsit végkonyabbra kellett volna vágnom a cukkini csíkokat egy zöldségszeletelő segítségével! De az elkészült fogás íze így is tökéletes volt szerinte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések