Gyümölcsös túrótorta

Íz és Itália | 1/27/2013 |
A recept neve olaszul: torta di ricotta con frutta

Ricottás torta
Egy könnyű vaníliás túrótorta, melynek tortalapját darált kekszből készítjük. Erre simítjuk a túrós – tejszínes tölteléket, majd sütjük és  gyümölcsökkel díszítjük. Nem sajttorta, de egy kicsit mégis az.
Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő:           40 perc
Típus: édesség
Nehézségi fok:     közepes

Hozzávalók 4 személyre:

225 g édes - omlós keksz
75 g vaj
20 g étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
3 tojás
1 evőkanál vanília aroma vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
150 g porcukor
450 g ricotta vagy túró (400 g túró elkeverve 50 g tejfellel)
250 g tejszín vagy görög joghurt
400 g ízlésünknek megfelelő gyümölcs
tortazselé vagy zselatin ( 1 dl vízben vagy gyümölcslében feloldott 2 evőkanál zselatin felfőzve) a torta bevonására

Elkészítése

  1. A kekszet ledaráljuk vagy durvára vágjuk és jól elkeverjük a megolvasztott vajjal.
  2. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és erre egyenletesen rányomkodjuk a kekszes tésztaalapot.
  3. A tojásokat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a ricottát, étkezési keményítőt, a vaníliát és a keményre vert tejszínhabot.
  4. A tésztára rásimítjuk a túrós tölteléket  és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  5. A tortát hagyjuk kihűlni, majd tetejét idénynek megfelelő gyümölccsel díszítjük és bevonjuk tortazselével.
Ricottás torta

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése