Csirkemell vörösboros narancsmártásban

Íz és Itália | 3/16/2016 |
A recept neve olaszul: petto di pollo all’ arancia
Csirkemell vörösboros narancsmártásban

A recept egy olaszországi gasztroblog verseny egyik díjazott alkotása. A versenyfeladat  a szicíliai narancsos (pontosabban citrusos) csirke recept újra gondolása, új köntösbe öltöztetése volt. A fogás megalkotója a “Non solo picante” blog szerzője volt, aki az eredeti receptet egy vörösborból és balzsamecetből készített mártással egészítette ki.  Az eredmény egy illatos, friss fogás, ami könnyen 15-20 perc alatt elkészíthető. Köretként legjobban a narancssaláta illik hozzá, de fogyaszthatjuk, grillezett zöldségekkel, friss kevert salátával, burgonyapürével vagy párolt rizzsel is.

 

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő:           10 perc
Típus:                 szárnyasok
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet csirkemell
1 db érett narancs
2-3 evőkanál olaj
liszt
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz vörösbor
1 teáskanál balzsamecet
 


Elkészítése

  1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, lisztben megforgatjuk.
  2. Serpenyőbe tesszük az olívaolajat, a balzsamecetet, a fokhagymát, felforrósítjuk és ebben a fűszeres olajban a csirkemell mindkét oldalát pirosra sütjük.
  3. Amikor a hús mindkét oldala már szép ropogósra sült, megöntözzük vörösborral, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy a bor 1-2 perc alatt elpárologjon.
  4. A húst meglocsoljuk 1 narancs kifacsart levével, majd lefedve lassú tűzön 5-6 perc alatt készre pároljuk.
  5. Burgonyapürével, párolt rizzsel vagy narancssalátával tálaljuk.

Olasz narancsos ételek

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése