Mandulás linzertorta körtével és csokoládéval gazdagítva

Íz és Itália | 1/29/2015 |
A recept neve olaszul:  crostata mandorlata al cioccolato e pere
Linzertorta, mandula
Mandulás linzertészta, mely ropogós kéregbe zárja a körtét az étcsokoládéval együtt. Édes és kesernyés, ellentétek melyek együtt mégis jól harmonizálnak,  egy különleges téli desszertet eredményezve. Elkészíteni nem nehéz, nem is időigényes, ízlésünknek megfelelően a töltelék fűszerekkel- fahéj, vanília, narancshéj- tovább variálható.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő:           35-40 perc
Típus:                 édességek
Nehézségi fok:    könnyű



Hozzávalók egy 24-26 cm-es tortaformához:

500 g mandulás linzertészta
1 vanília kikapart belseje, ennek hiányában vaníliás cukor

500 g körte 
150 g étcsokoládé (jó minőségű, legalább 72% kakaó tartalommal) 
100 g vékonyra vágott mandula
porcukor


Elkészítése


  1. Az alapreceptnek megfelelően elkészítjük a mandulás linzertésztát, azzal a kiegészítéssel, hogy a tésztába belegyúrunk egy rúd vanília kikapart belsejét.
  2. Egy 24-26 cm-es tortaformát kivajazunk, kibéleljük sütőpapírral (a kivajazott formába könnyebb belehelyezni a papírt). Az elkészített linzertésztát kétfelé osztjuk 60-40 % arányban. A nagyobbik részt kinyújtjuk és a tortaformába tesszük, finoman belenyomkodjuk, a kilógó széleket levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk.
  3. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük és a tésztára tesszük.
  4. A csokoládét lereszeljük vagy apróra vágjuk és a körtékre szórjuk.
  5. A tészta kisebbik felét is kinyújtjuk és a tortára borítjuk, megszurkáljuk villával majd rászórjuk a vékonyra szeletelt mandulát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A megsült tortát, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
    Linzertorták, mandulás sütemények

    Nincsenek megjegyzések :

    Megjegyzés küldése