Mandulás linzertészta

Íz és Itália | 1/29/2015 |
A recept neve olaszul:  pasta frolla alle mandorle


Előkészítési idő: 15 perc  + 1 óra pihentetés
Főzési idő:           a recept függvényében, kb.: 35-50 perc
Típus:                  alap tészta desszertekhez
Nehézségi fok:     könnyű



Hozzávalók 500-550 g tésztához / 24-26 cm-es tortaformához:


125 g vaj250 g liszt
70 g darált mandula

1/2 csomag sütőpor (fakultatív)
1 csipet só
2 tojás
130 g cukor


Elkészítése

  1. Egy tálban  összekeverem  a lisztet, a sütőporral, a csipet sóval, a darált mandulával.
  2. Hozzáadom az apró kockára vágott  vajat.
  3. A vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzákeverem a cukrot és végül hozzáadom a tojást,  majd 4-5 perc alatt homogén tésztát gyúrok. A tésztát ne gyúrjuk sokáig, mert a megolvadó vajtól könnyen ragacsossá válik.
  4. A tésztát celofánba csomagolom és legalább egy órát hűtőben pihentetem.
  5. Ez a tészta kitűnő alapanyaga, linzertortáknak, vagy kekszeknek.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése