Bolognai fűszersó

Íz és Itália | 11/11/2013 |
A recept neve olaszul: salamoia bolognese
Salamoia bolognese

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő:           nincs
Típus:                 alapanyagok
Nehézségi fok:     könnyű
 
Hozzávalók:

100 g nagy szemű só
10 g friss rozmaring levél
5 g zsálya levél
2 gerezd fokhagyma


Elkészítése

  1. A rozmaring és zsálya leveleket alaposan megmossuk, majd megszárítjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk.
  3. A fűszereket apróra vágjuk, majd egy kisebb tálban alaposan összekeverjük a sóval. 3-4 napi száraz, meleg helyen tartjuk (nem fedjük le), naponta 2-3 alkalommal átkeverjük.
  4. Az elkészült fűszersót üvegbe töltjük és lezárjuk. Aromáit 8-12 hónapi őrzi meg.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése