Friss saláta körtével és gorgonzolával

Íz és Itália | 10/24/2013 |
A recept neve olaszul: insalata pere, noci e gorgonzola

Saláták, olasz gasztronómia

Íme egy egyszerű, friss saláta ebédre vagy vacsorára, amit a körtén és gorgonzolán felül egy különleges mézes- balzsamecetes öntettel bolondítunk meg.

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Típus: saláták
Nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

180 g friss kevert saláta (rucola, madársaláta, fodros saláta, stb.)
70 g gorgonzola
30 g tisztított apróra vágott dióbél
1 közepes körte
olívaolaj
5 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz


Elkészítése


  1. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk vagy szaggatjuk.
  2. A körtét megtisztítjuk, majd a gorgonzolával együtt apró kockákra vágjuk és a salátához keverjük.
  3. A balzsamecetet és a mézet egy kis lábasba öntjük, összekeverjük, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd hűlni hagyjuk (3-4 perc).
  4. A salátát megöntözzük 3-4 evőkanál olívaolajjal, a mézes balzsamecettel, adunk hozzá egy csipet sót, majd jó alaposan összekeverjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott dióval.

Saláták, olasz gasztronómia

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése