Spaghetti con tonno e pomodoro
A tonhalas spagetti egy igazi “főzzünk gyorsan valamit, ami a gyereknek is ízleni fog” fogás. Könnyen elkészíthető fogás és csupán három minőségi nyersanyagra lesz szükségünk hozzá: paradicsomra, spagettire és természetesen tonhalra.
Előkészítési idő: | 10 perc |
Főzési idő: | 15 perc |
Típus: | tészta |
Nehézségi fok | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre
1 doboz 160 –200 grammos tonhalkonzerv vagy 200-250 gramm friss / fagyasztott tonhal szelet
1 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál olívaolaj
spagetti 320 g
4-5 db friss paradicsom vagy 1 doboz 300 grammos konzerv hámozott paradicsom
bazsalikom
petrezselyem
só, bors
csilipaprika, a csípős ízek kedvelőinek
csilipaprika, a csípős ízek kedvelőinek
Elkészítés
- A paradicsomot 1-2 percre forró vízbe tesszük, ezután lehúzzuk a bőrét és apró kockákra vágjuk.
- A friss tonhalat apró kockákra vágjuk. Konzerv tonhal használata esetén szűrjük le azt, majd egy villa segítségével törjük kisebb darabokra.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymagerezdet (és a csilit, ha csípősen szeretjük). A fokhagymát egy-két percig pirulni hagyjuk, majd eltávolítjuk. Ennyi idő elég lesz ahhoz, hogy az olaj átvegye íz ízét.
- A serpenyőbe dobjuk a tonhal darabokat és 2-3 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, 1-2 bazsalikom levelet sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön 7-10 percig főzzük.
- A spagettit forró vízben kifőzzük, összekeverjük a tonhalas mártással, megszórjuk friss petrezselyemmel, majd tálaljuk.
- Jó étvágyat!
TippAki inkább a délolasz vagy szicíliai ízvilágot kedveli, az petrezselyem helyett friss apróra vágott mentát szórjon a tésztára.
0 Megjegyzések