Brokkolis, garnélarákos fettuccine (tészta)

Íz és Itália | 7/01/2013 | |
A recept neve olaszul: fettuccine ai gamberi

Olasz tészták, tenger gyümölcsei
Íme egy mindenféle trükk és  főzési tudomány nélkül is könnyen elkészíthető garnélarákos tészta, melyet a pirított szezámmag varázsol különlegessé.

Előkészítési idő: 10 perc  (friss garnélarák esetén plusz 15-20 percet számoljunk a rákok megtisztítására)
Főzési idő:           20 perc
Típus:                  tészták, tenger gyümölcsei
Nehézségi fok:     könnyű
 


Hozzávalók 4 személyre:

300 g garnélarák
1 kis fej brokkoli (kb.: 250 g)
3 evőkanál szezámmag
2-3 evőkanál brandy
350 g friss fettuccine tészta vagy pappardelle, vagy tagliatelle (száraztésztát használók 320 grammal számoljanak)
5-6 evőkanál olaj


Elkészítése


  1. Egy kis serpenyőben folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a szezámmagot (amikor szép aranybarna akkor van kész).
  2. A friss garnélarákokat megtisztítjuk, fejüket, farok részüket, páncéljukat eltávolítjuk (a mirelit rákokat hűtőben kiengedjük).
  3. Serpenyőben felforrósított olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk a rákokat, majd megöntözzük brandyvel és még további 2 percig pirítjuk.
    Garnélarák
  4. A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk és a növény zöld csúcsait levágjuk (csak erre van szükségünk) és ha szükséges kisebb darabokra szeleteljük.
  5. Egy lábasban feltesszük a tésztának való vizet főni. Amikor forrni kezd sózzuk, majd beletesszük a brokkolit és 3 perc főzési idő elteltével a tésztát is hozzáadjuk. (A friss tészta főzési ideje 2-5 perc. Mivel a száraztészta főzési ideje ennél lényegesen hosszabb, aki ezt használ a tészta főzési idejének a felénél adja hozzá a brokkolit.)
  6. A főzési idő leteltével a tésztát a brokkolival együtt leszűrjük és 2-3 evőkanál főzőlé (tészta) kíséretében a rákhoz keverve 1-2 perc alatt átpirítjuk.
  7. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Brokkolis, garnélarákos tészta

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése