Advertisement

Epres tiramisu citromkrémmel

A recept neve olaszul: tiramisù alle fragole con crema di limoncello
 Tiramisù alle fragole

A citromkrémes epres tiramisù egy könnyű, hűsítő késő tavaszi, kora nyári édesség. A klasszikus tiramisuval ellentétben a babapiskótát nem kávéban hanem egy cukros - citromos ( amelyhez limoncellót is adhatunk) szirupban áztatjuk meg és az epret is citrommal, cukorral érleljük össze. Az eper, citrom, limoncello triumvirátusa különleges, friss ízt kölcsönöz a desszertnek.
Elkészítési idő: 40 perc
Főzési idő:           5 perc + 1 óra pihenés
Típus:                 édesség
Nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

250 g babapiskóta
250 g mascarpone
250 ml tejszín
3 db tojássárgája
200 g cukor
3 db citrom
6 evőkanál limoncello (fakultatív)
350 g eper
150 ml víz

 
Elkészítése



  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk vagy szeleteljük. Megöntözzük egy citrom kifacsart levével és megszórjuk 50 g finom kristálycukorral vagy  porcukorral. Jól összekeverjük majd a hűtőbe tesszük pihenni 30-60 percre.
  2. A tojások sárgáját habosra kavarjuk 100 g cukorral, hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és kifacsart levét (vagy 4 evőkanál limocellót) majd a mascarponét és addig keverjük, amíg könnyű, homogén krémet nem kapunk.
  3. A tejszínt felverjük és óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez.
  4. Egy kisebb lábosban összekeverjük a vizet 50 g cukorral, egy citrom levével és reszelt héjával majd összeforraljuk. Az alkoholosabb verziót kedvelők az összeforralt citromos – cukros sziruphoz keverjenek hozzá 2 evőkanál limoncellót is. Olasz édességek: tiramisu, Íz és Itália
  5. A babapiskóta felét egyenként megáztatjuk a citromos -cukros szirupban, majd szorosan egymás mellé rakva kibélelünk vele egy tálat.
  6. Erre ráhelyezzük a mascarpone krémet, majd a krémre az eper felét és enyhén meglocsoljuk az eper által eresztett gyümölcslével (a cukros citromos eperlé a mascarpone krémbe vagy a citromos szirupba is belekeverhető).
  7. Elkészítjük a második réteget is: citromos szirupban áztatott babapiskóta, mascarpone krém, eper. A kész tiramisùt lefedjük és legalább 1-2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
 Tiramisù alle fragole

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

  1. Köszönöm ezt a kincset :) Rögtön dupla adagot készítettem, mert vendégségbe vittük. Mind elfogyott, azonnal.

    VálaszTörlés