Penne gorgonzola mártással és cukkinivel

Íz és Itália | 1/24/2013 | |
A recept neve olaszul: penne con zucchine e gorgonzola

Az egyszerre édes és sós gorgonzola sajt bársonyos ízt kölcsönöz ennek a cukkinivel gazdagított tésztamártásnak, melyet a kék sajtok kedvelőinek feltétlenül érdemes kipróbálnia.
Előkészítési idő: 10 perc 
Főzési idő:           30 perc
Típus:                  tészták
Nehézségi fok:     könnyű
 

Hozzávalók 4 személyre:

Penne, gorgonzola, olasz tészták
350 g penne
200 g gorgonzola (amennyiben lehetőségünk van rá a fele édes a fele sós legyen)
300 g cukkini
1 kis fej hagyma
3 -4 evőkanál parmezán sajt
oregánó
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítése


  1. A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt.
  3. A hagymás alaphoz hozzárakjuk a cukkinit, sózzuk, meghintjük egy kevés oregánóval és fedő alatt 8-10 perc alatt megpároljuk (akkor igazán finom ha a cukkini még roppanós marad).
  4. Feltesszük a tésztának való vizet főni, amikor felforrt sózzuk, majd kifőzzük benne a tésztát.
  5. A kifőtt pennét a cukkinis mártáshoz adjuk, hozzákeverjük az apróra morzsolt gorgonzola sajtot, 3-4 evőkanálnyit a tészta főzőlevéből,  borsozzuk és közepes hőfokon addig főzzük, míg a sajt el nem olvad (3-5 perc).
  6. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Tanácsok:
A gorgonzola egy része helyettesíthető tejszínnel is, ebben az esetben mártásunknak sokkal krémesebb íze lesz.
Tálaláskor a tésztát durvára vágott dióval is megszórhatjuk, melynek íze remekül harmonizál a gorgonzoláéval.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése