Almás rucola (borsmustár) saláta

Íz és Itália | 11/15/2012 |
A recept olasz neve: insalata di rucola con mele e parmigiano


borsmustár felhasználása, olasz gasztronómia
Az almás - sajtos rucola salátát ízletes fogás lehet akár önálló főételként, akár előételként vagy köretként fogyasztva. Készítésekor az almát nem hámozzuk meg, hanem csak apró darabokra vágjuk, így keverjük hozzá a rucolához az apróra reszelt sajttal együtt, majd megöntözzük egy finom olajos mustáros öntettel.


Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő:           nincs
Típus:                  saláta
Nehézségi fok: könnyű



 Hozzávalók4 személyre:

400 g rucola
2 db szép piros alma
10 dkg parmezán sajt (vagy ementáli)
1/2 citrom leve
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál mustár
9 evőkanál olívaolaj
só, fehér bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. A megmosott, megszárított rucolát beletesszük egy salátás tálba és összekeverjük a parmezán sajttal.
  2. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk és apró kockára vágjuk (héját nem távolítjuk el, hogy a színhatások jobban érvényesüljenek). Az almakockákat egy két percre megáztatjuk a citromlében, majd a salátához keverjük. Aki szereti 3-4 szem diót, mandulát vagy fenyőmagot, vagy petrezselymes - fokhagymás fűszervajon megpirított kenyérkockát is adhat hozzá.
  3. Elkészítjük a saláta öntetet: először elkeverjük az ecetet a sóval, borssal, majd hozzáadjuk a mustárt és az olajat és addig keverjük amíg homogénné nem válik.
  4. Az öntetettel meglocsoljuk a salátát, jól összekeverjük és tálaljuk is.
Rucola saláta, olasz konyha

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése