Advertisement

Bavette tészta pestóval, burgonyával és zöldbabbal

Az étel eredeti olasz neve: bavette al pesto, patate e fagiolini 
 Receptek pestóval
 
A bavette tésztáról
A bavette tészta genovai eredetű. Formája a spagettiéhez hasonlít, csak annál egy kissé laposabb, lapítottabb. Alakjának köszönhetően a különböző mártásokat jól felszívja, így a szószok, mártások ízét kihangsúlyozza. Eredetileg a genovai pesto mártással fogyasztották, de minden olyan szószhoz használhatjuk, melyek halakon, tenger gyümölcsein vagy zöldségeken alapulnak.
 
Ez a fogás az eredeti pestós tészta gazdagított változata, amit már több évszázada esznek Liguriában. A pestós  alaphoz kevert zöldbab és olajon pirított burgonya még ízletesebbé, étvágygerjesztőbbé és nem utolsó sorban laktatóbbá teszi az étel alapverzióját, amit vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatnak.
 
 

Hozzávalók 4 személyre:


200 g zöldbab
2 db közepes burgonya
2 evőkanál olívaolaj
200 g pesto (Pesto alla genovese)
350 g bavette tészta (helyettesíthető spagettivel vagy olasz csavart tésztával, pl.: trofiette)

 
Elkészítése

  1. A zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 3-4 centiméteres darabokra és enyhén sós vízben főzzük meg. A babot addig kell főzni amíg megpuhul, de ugyanakkor roppanós marad.
  2. Felrakjuk a tésztának való vizet forrni, amikor forrni kezd sózzuk és beletesszük a tésztát. A pontos főzési időt mindig a tészta csomagolásán találjuk meg. (általában 8-11 perc között van)

  3. A burgonyákat tisztítsuk meg, és vágjuk apró, kb. 1 centiméteres kockákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk addig míg piros- rózsaszínes színe nem lesz. Ezt követően adjunk hozzá 1 dl vizet és lefedve pároljuk addig míg meg nem puhul. Amikor már a krumpli puha a fedőt levéve a maradék vizet elforraljuk.

  4. Az olajon pirított burgonyához hozzáadjuk a megfőtt zöld babot, a kifőtt tésztát, a pestót, jól összekeverjük és tálaljuk.

Pesto receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések