Advertisement

Paradicsomos, tonhalas spagetti


Spaghetti con tonno e pomodoro 

 


    

A tonhalas spagetti egy igazi “főzzünk gyorsan valamit, ami a gyereknek is ízleni fog” fogás.   Könnyen elkészíthető fogás és csupán három minőségi nyersanyagra lesz szükségünk hozzá: paradicsomra, spagettire és természetesen tonhalra.

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 15 perc
Típus: tészta
Nehézségi fok könnyű

Hozzávalók 4 személyre


1 doboz 160 –200 grammos tonhalkonzerv vagy 200-250 gramm friss / fagyasztott tonhal szelet
1 gerezd fokhagyma
 
5-6 evőkanál olívaolaj
spagetti 320 g
Tésztaételek
4-5 db friss paradicsom vagy 1 doboz 300 grammos konzerv hámozott paradicsom
bazsalikom
petrezselyem
só, bors
csilipaprika, a csípős ízek kedvelőinek
   

    
   

Elkészítés


      1. A paradicsomot 1-2 percre forró vízbe tesszük, ezután lehúzzuk a bőrét és apró kockákra vágjuk.
      2. A friss tonhalat apró kockákra vágjuk. Konzerv tonhal használata esetén szűrjük le azt, majd egy villa segítségével törjük kisebb darabokra.
      3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymagerezdet (és a csilit, ha csípősen szeretjük). A fokhagymát egy-két percig pirulni hagyjuk, majd eltávolítjuk. Ennyi idő elég lesz ahhoz, hogy az olaj átvegye íz ízét.
      4. A serpenyőbe dobjuk a  tonhal darabokat és 2-3 percig pirítjuk.
      5. Hozzáadjuk a paradicsomot, 1-2 bazsalikom levelet sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön 7-10 percig főzzük.
      6. A spagettit forró vízben kifőzzük, összekeverjük a tonhalas mártással, megszórjuk friss petrezselyemmel, majd tálaljuk.
      7. Jó étvágyat! 
    Tipp

    Aki inkább a délolasz vagy szicíliai ízvilágot kedveli, az petrezselyem helyett friss apróra vágott mentát szórjon a tésztára.      

    Tonhalas, paradicsomos spagetti

    Megjegyzés küldése

    0 Megjegyzések