Paradicsomos, tonhalas spagetti

Íz és Itália | 7/05/2012 |

A recept neve olaszul: spaghetti con tonno e pomodoro

Tésztaételek

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Típus: tészta
Nehézségi fok könnyű

Hozzávalók

1 doboz tonhal (kb. 120-160 g)
2-3 gerezd fokhagyma

Olaj (lehetőleg olíva) 5 evőkanál
Olíva bogyó 10 dkg (elhagyható)
Spagetti 350 g
Peperoncino paprika (kicsi, piros és nagyon erős, elhagyható)
Paradicsom 4-5 db
Petrezselyem 1-2 evőkanálnyi
Só- bors ízlés szerint


Elkészítés

  1. A paradicsomot 1-2 percre forró vízbe tesszük, ezután lehúzzuk a bőrét és apró kockákra vágjuk. (nagyobb üzletekben a konzerveknél van héjatlanított paradicsom konzerv. Ezek nem drágák, érdemes 1-2 dobozzal betárazni belőle, mert a konzervben egész, de a bőrétől megszabadított paradicsom van, így időhiány eseten ezt kényelmesebb használni). Ha teszünk bele apróra vágjuk az olíva bogyót és a peperoncino paprikát is. Leszűrjük a tonhalat, késsel vagy villával apróra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát is. 
  2. Felrakjuk a tésztának való vizet forrni. (só nélkül, a sót csak forráskor tesszük bele)
  3. Egy serpenyőbe belerakjuk az olajat, a fokhagymát és a peperoncino paprikát. Alacsony tűzön 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a halat, és további 1-2 percig pirítjuk. Ezt követően az olajbogyót rakjuk hozzá (ha használunk), majd az apróra vágott paradicsomot. 10-15 percig alacsony hőfokon rotyogtatjuk, majd a végén hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  4. Közben a tésztát megfőzzük, főző levéből 2-3 evőkanállal a szószhoz adunk. A tonhalas – paradicsomos mártást jól összekeverjük a tésztával, két-három percre visszarakjuk a tűzre (közepes hőfok) átforgatjuk, hogy a tészta jól felszívja a mártást és már tálaljuk is. Tálaláskor megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel. Az olaszok ezt sem eszik sajttal, de egy pici parmezán sajtot szinten lehet rá szórni.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése