Advertisement

Rukkolás tésztasaláta

Insalata di pasta con pesto alla rucola
Insalata di pasta con rucola
Rukkola, paradicsom és tészta hármasa egy frissítő salátában. Ehetjük előételként vagy könnyű ebédként, otthon, kiránduláson, strandon vagy a munkahelyen.
A rukkola enyhén csípős ízét kellemesen ellentételezi a sajt és fenyőmag, a citrom pedig frissességet kölcsönöz a fogásnak.

Előkészítési idő:

15 perc
Főzési idő:           8-12 perc
Típus:                 saláták, vegetáriánus ételek
Nehézségi fok:     könnyű
 

Hozzávalók 4 személyre:

400 g fusilli tészta (vagy penne)
6 db közepes paradicsom apróra vágva
50 g rukkola
2 kávéskanál fenyőmag vagy durvára darált mandula
6 evőkanál olívaolaj
50 g reszelt parmezán
2 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és egy salátás tálba helyezzük.
  2. Míg a tészta fő elkészítjük az öntetet. Egy mixerbe helyezzük a rukkolát és a fenyőmagot, majd 1-2 perc alatt apróra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajat, a parmezánt, a citromlevet, 2 evőkanállal a tészta főzővizéből, sózzuk, borsozzuk és addig mixeljük míg egy homogén öntetet nem kapunk. Ehhez 2-3 percre lesz szükség.
  4. A tésztát összekeverjük a rukkolás öntettel, megszórjuk az apróra vágott paradicsommal és szervírozzuk. A salátánk még finomabb lesz, ha fogyasztás előtt 30-40 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Insalata di pasta con rucola3

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések