Insalata di pasta con pesto alla rucola
Rukkola, paradicsom és tészta hármasa egy frissítő salátában. Ehetjük előételként vagy könnyű ebédként, otthon, kiránduláson, strandon vagy a munkahelyen.
A rukkola enyhén csípős ízét kellemesen ellentételezi a sajt és fenyőmag, a citrom pedig frissességet kölcsönöz a fogásnak.
Előkészítési idő: | 15 perc |
Főzési idő: | 8-12 perc |
Típus: | saláták, vegetáriánus ételek |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
400 g fusilli tészta (vagy penne)
6 db közepes paradicsom apróra vágva
50 g rukkola
2 kávéskanál fenyőmag vagy durvára darált mandula
6 evőkanál olívaolaj
50 g reszelt parmezán
2 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint
Elkészítése
- A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és egy salátás tálba helyezzük.
- Míg a tészta fő elkészítjük az öntetet. Egy mixerbe helyezzük a rukkolát és a fenyőmagot, majd 1-2 perc alatt apróra vágjuk.
- Hozzáadjuk az olívaolajat, a parmezánt, a citromlevet, 2 evőkanállal a tészta főzővizéből, sózzuk, borsozzuk és addig mixeljük míg egy homogén öntetet nem kapunk. Ehhez 2-3 percre lesz szükség.
- A tésztát összekeverjük a rukkolás öntettel, megszórjuk az apróra vágott paradicsommal és szervírozzuk. A salátánk még finomabb lesz, ha fogyasztás előtt 30-40 percre hűtőbe tesszük pihenni.
0 Megjegyzések