Advertisement

Narancskrémes torta

A recept neve olaszul: torta all’ arancia
Torta all'arancia
Ha tél, akkor narancsra fel! Ez a magas c vitamin tartalmú, vidám színű, édes gyümölcs kellemes friss ízt és illatot ad süteményeinknek is. Az alább olvasható receptben  narancsos linzertésztába töltünk egy mandulás, narancsos krémet, melyet sütés után kandírozott naranccsal díszítünk.  Ugye érdemes kipróbálni?
 
Előkészítési idő: 40 perc + 60 perc pihentetés
Sütési idő:           90 perc
Típus:                 édességek, torták
Nehézségi fok:     közepes

Hozzávalók 6 személyre:

400 g vajas linzertészta (a tésztába a citromhéj helyett 1 narancs héját reszeljük bele)

A töltelékhez
4 db narancs (lehetőleg bio, nem vegykezelt)
4 db tojás
200 g cukor
180 g vaj
75 g darált mandula

A tetejére (dekoráció)
1 db narancs
120 g cukor

Elkészítése

  1. Az alapreceptnek megfelelően elkészítjük a linzertésztát, azzal a kiegészítéssel, hogy citromhéj helyett narancshéjat gyúrunk bele a tésztába. Az elkészült tésztát letakarva vagy még jobb ha fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk és legalább egy órát pihentetjük.
  2. A narancsokat megmossuk és szárazra törüljük. Három narancs héját lereszeljük és mind a négy narancs levét kifacsarjuk.
  3. Egy edényben habosra kavarjuk a tojásokat, a cukorral, majd hozzáöntjük a narancslét és alacsony hőfokon 10 percig főzzük.
  4. A tűzről levett krémbe belekeverjük először a felolvasztott vajat, majd a darált mandulát, végül a narancsok reszelt héját.
  5. Egy tortaformát (26-28 cm átmérőjű kerek vagy 40-50 cm hosszú téglalap alakú sütőforma)kivajazunk, kilisztezünk (vagy kibéleljük sütőpapírral) és belehelyezzük a kinyújtott vajas linzertésztát.
  6. A tésztára rásimítjuk a narancskrémet és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (A torta akkor van kész, amikor a beleszúrt tűre már nem ragad rá a krém.)
  7. Míg a torta sül elkészítjük a kandírozott narancs dekorációt. A cukrot felolvasztjuk 300 ml vízben, beletesszük a felszeletelt narancsot és lassú tűzön 40 percig főzzük.
  8. Az elkészült kandírozott narancsot hagyjuk kihűlni a szirupban, majd  a tortára rakjuk.
Torta all'arancia

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések