A recept neve olaszul: braciola al
romarino
Előkészítési idő: | 10 perc |
Sütési idő: | 20 perc |
Típus: | főétel, borjú |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet borjúhátszín vagy sertéskaraj
1 nagy ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
bolognai fűszersó (rozmaring, zsálya, fokhagyma)
1-2 kanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Elkészítése
- A húst sütés előtt legalább fél órával korábban kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre felmelegedjen. Ha a hússzeletben zsír csíkot találnánk, egy éles kés segítségével, két-három helyen vagdossuk be, így a sütés alatt a hús nem fog felpöndörödni.
- Gyengéden klopfoljuk meg a szeleteket, de hagyjuk, hogy vastagságuk legalább 1,5 cm-es maradjon.
- A rozmaringot megmossuk, megszárítjuk és leveleit apróra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőbe öntjük, beletesszük a megtisztított fokhagymát és közepes tűzön addig pirítjuk, míg a fokhagyma aranybarmává nem válik.
- Ekkor a fokhagymás olajba tesszük a hússzeleteket és erős lángon 3-3 percig sütjük a szeletek mindkét oldalát. A húst csipesszel vagy lapáttal fordítsuk meg, hogy a nedvek, aromák benne maradjanak.
- A húshoz hozzáöntjük a fehérbort, ízesítjük a rozmaringos –zsályás fűszersóval, rászórjuk a friss rozmaringot és két – három percenként megforgatva közepes hőfokon addig sütjük amíg a bor el nem párolog.
- Miután a bor elpárolgott, magas hőfokon a hússzeletek mindkét oldalát aranybarmára pirítjuk.
- Az elkészült húst letakarjuk alufóliával és 2-3 percig pihentetjük. Így nemcsak az ízek érnek jobban össze, hanem a hús puhábbá válik.
- A húst tálaláskor megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.
0 Megjegyzések