Ropogós spenótos csirkefasírt

Íz és Itália | 11/03/2016 | |

A recept neve olaszul:  crocchette di pollo e spianchi
Olasz ételek csirkével

Igazi csemege gyerekeknek ez a finom sajtos csirke krokett, némi spenóttal megbolondítva. Fogyasztható főzelékek mellé feltétként, salátákhoz, de sör- és borkorcsolyaként is megállja a helyét. Könnyen, gyorsan elkészíthető ideális recept gyakorló anyukáknak. Személyes tapasztalatom alapján mondhatom, a csibefasírtba rejtett spenótot még a legkisebbek is szívesen megeszik.
 
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő:           olajban:3-4 perc, sütőben 30 perc
Típus:                 Szárnyasok, borkorcsolyák, feltétek
Nehézségi fok:     könnyű
Hozzávalók 4 személyre

470 g darált csirkemell
30 g reszelt parmezán
2 tojás
140 g spenót vagy mángold
10 g apróra vágott bazsalikom vagy petrezselyem
1 csipet só
100g tejbe áztatott kenyérbél

90 g liszt
110 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


Elkészítése

  1. A spenótot megmossuk és forrásban lévő sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, a felesleges vizet kinyomkodjuk belőle és egy vágódeszkán apróra vágjuk.
  2. A csirkemellet egy tálban összekeverjük egy tojással, a tejbe áztatott kenyérbéllel, a reszelt parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és spenóttal. Sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  3. A húsból apró gombócokat, kroketteket formázunk és lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk.
  4. Sütés:
    Forró olajban: 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük
    Sütőben: egy tepsit olajjal kikenünk ráhelyezzük a csirke kroketteket, tetejüket megspricceljük egy kevés olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha félidőnél a kroketteket megforgatjuk, sokkal ropogósabbak lesznek.


Olasz csirkés ételek

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése