Paradicsomos babsaláta

Íz és Itália | 9/23/2014 | |
A recept neve olaszul: fagioli e pomodori in insalata
Saláták, babsaláta
Babsaláta: egyszerű, tápláló és ízletes. Remekül variálható idény zöldségekkel (gyümölcsökkel) úgy mint  a paradicsommal, a hagymafélékkel, a retekkel, a zellerrel, paprikával, cukkinivel  ez utóbbiakat akár sütve, akár grillezve is felhasználhatjuk salátánkhoz.  Előre elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú, önálló ételként, köretként, pirítós kenyérre téve akár előételként is fogyasztható fogás.

Előkészítési idő: 15 perc  + 30 perc pihentetés
Főzési idő:           nincs
Típus:                  saláták, vegetáriánus ételek
Nehézségi fok:     könnyű
 
Hozzávalók 3-4 személyre:

400 g fehérbab-konzerv (vagy 150-200 g szárazbab, sós, babérleveles vízben megfőzve)
400 g paradicsom (kis méretű)
1 fej hagyma (vagy 2-3 újhagyma)
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma (fakultatív)
3 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál ecet



Elkészítése

  1. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk és 2 evőkanál ecettel elkevert vízben állni hagyjuk 30 percet (akit nem zavar hagyma íze vagy annak utóhatása, ezt a lépést nyugodtan hagyja el),majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
  2. A paradicsomokat megmossuk és nagyságuktól függően kettő- vagy négyfelé vágjuk.
  3. A babot lecsöpögtetjük, ha szükséges átmossuk.
  4. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, majd apróra vágjuk.
  5. A babot, a paradicsomot, a hagymát egy salátástálba helyezzük, megszórjuk friss petrezselyemmel, megöntözzük az olívaolajjal (amit ízesíthetünk 2 gerezd apróra vágott fokhagymával is), sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
  6. Amennyiben önálló ételként esszük friss vagy pirított kenyérrel szervírozzuk. Köretként  grillezett vagy serpenyőben sült húsok, sajtok mellé ajánlom.
Saláták: babsaláta

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése