Advertisement

Mozzarellás spentóttal töltött csirkemell

A recept neve olaszul: petti di pollo farciti agli spianchi
Petti di pollo farciti agli spinachi
Csirkemell és spenót két hétköznapi alapanyag, melyekből némi mozzarella és bors hozzáadásával 30-40 perc alatt kitűnő főétel varázsolható. Süthetjük serpenyőben vagy sütőben, panírral vagy panír nélkül, ehetjük csak úgy magában, friss kenyérrel, grillezett zöldségekkel, friss salátával, padlizsántekerccsel vagy burgonyapürével, esetleg párolt rizzsel.

Előkészítési idő:

30 perc
Főzési idő:           20 perc
Típus:                 szárnyas  ételek, frissensültek
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes csirkemell vagy 8 szelet pulykamell
500 g friss spenót
150 g mozzarella (ricottával puha, friss sajttal is helyettesíthető)
2 –3 tojás
zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
4-5 evőkanál olívaolaj
olaj a sütéshez


Elkészítése

  1. A spenótot megmosom és 4-5 evőkanál olívaolajon egy méretesebb serpenyőben 8-10 perc alatt megpirítom ( hangulatomnak megfelelően néha 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is teszek bele). A spenót akkor van kész amikor  összeesett, és az összes főzőlevét is elfőtte. Épp ezért a pirítás utolsó szakaszában folyamatos kevergetésre vagy rázogatásra van szüksége.
  2. A mozzarellát apró kockákra vágom és összekeverem a megsózott, megborsozott spenóttal.
  3. A csirkemellet megtisztítom, kicsontozom, eltávolítom a bőrét, majd kettévágom, sózom és borsozom.   A fél csirkemelleket egy éles kés segítségével az oldaluknál teljes hosszában bevágom és "egy zsebet" alakítok  ki. Vigyázzunk, hogy nehogy teljesen kettévágjuk!
  4. A "zsebekbe" behelyezem a tölteléket, majd egy hústű vagy fogpiszkáló segítségével, megtűzöm, összezárom a húst.
  5. (A csirkemelleket vagy a pulykamellet vághatjuk vékony szeletekre is. Ebben az esetben  megkenem a csirkemell egyik felét a töltelékkel vagy a tölteléket a hús egyik végébe teszem, majd felgöngyölöm és megtűzöm  hústűvel.)
  6. A hústekercseket először megforgatom a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában és egy kevés olajon – nem több mint 8-10 evőkanál- időnként meg-meg forgatva ropogósra sütöm. A sütési idő nagyban függ a csirkemell vastagságától, a kisebb tekercsekhez 5-6, a nagyobbakhoz 8-10 perc szükséges.
Petti di pollo farciti agli spianchi

Utóirat:
Panír nélkül is süthetjük, úgy is kiváló végeredményt fogunk kapni.
Sütőben sütve 200 fokon 40-45 perc alatt lesz kész, de ebben az esetben a mozzarella szinte teljesen elolvad. Sütőben sütésnél a hústekercseket kiolajozott tepsibe rakjuk és a tetejüket is megszórjuk egy kevés olajjal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések