Zelleres babsaláta

Íz és Itália | 3/17/2014 | |
A recept neve olaszul: insalata ai cannellini
Insalata ai cannellini
Egy tavaszi- téli saláta, mely a zellernek, reteknek köszönhetően könnyű és vitamin dús, bab tartalma ugyanakkor  jelentősen képes csökkenteni éhség érzetünket. Fogyasztható önálló ételként, vagy sültek, grillezett sajtok mellé köretként.

Előkészítési idő: 15 perc + 20 perc áztatás
Főzési idő:           nincs
Típus:                 saláták
Nehézségi fok:     könnyű
Kalória tartalom: 230 kcal / porció

Hozzávalók 2-3 személyre:

2 db kis fej lila hagyma
4 db zeller szár (szárzeller)
1 csokor retek (6-8 db)
200 g fehérbab-konzerv (vagy 80-100 g szárazbab, sós, babérleveles vízben megfőzve)
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál ecet
só, bors

Elkészítése

  1. A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk és két evőkanál ecettel elkevert vízben 20-30 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. Az erősebb, csípősebb ízű hagymákat érdemes akár 40-60 percig is állni hagyni az ecetes vízben, hogy a hagyma íze kellően meglágyuljon.
  2. A zeller szárakat megmossuk, megszárítjuk, majd felszeleteljük.
  3. A retkekről levágjuk a szárat, majd megmossuk megszárítjuk és a nagyságuktól függően félbe vagy negyedbe vágjuk.
  4. A babot lecsepegtetjük, ha szükséges átmossuk.
  5. Egy salátás tálba helyezzük a babot, zellert, retket hagymát, sózzuk, meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal, megszórjuk frissen darált borssal, jól összekeverjük, végezetül díszítjük néhány zeller levéllel.
    Insalata ai cannellini2

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése