Advertisement

Tonhalas tésztasaláta

A recept neve olaszul: insalata di farfalle, tonno e olive verdi

A tésztasalátának számos variációját fogyasztják olasz barátaink, ebéd gyanánt, kiránduláskor vagy előételként. A tésztasaláta előnye, hogy előre elkészíthető, felhasználhatjuk hozzá a kamrában, hűtőben megbújó alapanyagok nagy részét, ugyanakkor egy tartalmas, melegítést nem igénylő a gyomrot nem terhelő fogás.
Apróra tört tonhalból, tésztából, apróra vágott paradicsomból készült tésztasaláta, tányérban tálalva.


Az alábbi recept egy egyszerű alapverzió, amit tovább ízesíthetünk párolt, grillezett vagy nyers zöldségekkel is. 
 
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő:           20 perc
Típus:                 saláták
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

400 g farfalle (vagy penne, fusilli) tészta
320 g tonhal konzerv (olajos vagy natúr)
1 kis fej vöröshagyma
100 g kimagozott olívabogyó
8-10 szem koktélparadicsom
5 evőkanál olívaolaj
40 g szardellakrém
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 csilipaprika

Elkészítése



  1. Lobogó, enyhén sós vízben a tésztát megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük majd egy salátás tálba helyezzük.
  2. Az apróra vágott hagymát 3 evőkanál olívaolajjal egy serpenyőbe tesszük és 4-5 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott peperoncino paprikát és további 2-3 percig sütjük alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett.
  3. A hagymás alaphoz hozzákeverjük a lecsöpögtetett és villával összetört tonhalat és 5-6 perc alatt összesütjük.
  4. A szardellapasztát 2 evőkanál olívaolajjal alaposan elkeverjük. Addig kell keverni, amíg homogén öntetet nem kapunk.
  5. A tésztát jól összekeverjük a tonhalas – hagymás raguval, a szardella mártással, a friss petrezselyemmel és az olívabogyóval.
  6. Az elkészült tésztasalátát 1-2 órára lefedve hűtőbe rakjuk és tálalás előtt apróra vágott paradicsommal díszítjük. ( A paradicsom megsavanyíthatja a salátát ezért nem szabad sokkal korábban hozzákeverni.)
Tonhalas tésztasaláta

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések