Tonhalas, ricottás fasírt

Íz és Itália | 2/01/2014 | |
A recept neve olaszul: polpettine di tonno e ricotta
polpettine di tonno e ricotta
Egy-két hete bukkantam rá erre az egyszerű, finom, könnyű tonhalas fasírt receptre, mely nem mellékesen rövid idő alatt elkészíthető. Tonhal, ricotta, sajt, tojás a főbb alapanyagok, melyeket összegyúrva, gombócokat formálva, fokhagymás zsemlemorzsába megforgatva kisütünk. A tonhal ízét kellemesen lágyítja, krémesíti ricotta így ezt a fogást még azok is szívesen fogyasztják akik nem tartoznak a “halételek rajongóinak” köréibe.
  
 
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő:           10 perc
Típus:                 halak, egytálételek
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

160 g tonhal konzerv (az olívaolajos típus)
160 g ricotta vagy 1-2 evőkanál tejfellel elkevert túró
50 g parmezán sajt vagy bármilyen más félkemény sajt
2 db tojás
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
3 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítése

  1. Elsőként a fasírt panírját készítjük el. Ehhez a kenyeret egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk, majd egy mixerben a fokhagymával együtt apróra daráljuk.
  2. A lecsöpögtetett tonhalat, a ricottával, a tojással, a parmezánnal, a petrezselyemmel, egy kevés sóval és borssal valamint annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy homogén jól formázható “masszát” kapjunk.
  3. A tonhalkrémből apró gombócokat formálunk és meghempergetjük a panírban.
  4. A fasírtot forró olajban 4-5 perc alatt vagy 200 fokra előmelegített sütőben, olajjal kikent tepsiben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ez utóbbi esetben sütés előtt egy kevés olajjal spricceljük meg a fasírtokat.
polpettine di tonno e ricotta

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése