Citromos, mandulás csirkesült

Íz és Itália | 1/11/2014 |
A recept neve olaszul: pollo con mandorle al limone
pollo con mandorle al limone
Tradicionális olasz sütési technika és a keleties ízek ötvözete ez a recept. Könnyű, friss és ízletes, akár hétköznapi, akár ünnepi alkalmakra is készíthetjük. Mandula nélküli változatát diétázók is bátran fogyaszthatják.
 
Előkészítési idő: 15 -20 perc
Sütési idő:           90 perc
Típus:                 szárnyasok
Nehézségi fok:     közepes

Hozzávalók 4 személyre:

1 db csirke
100 g hámozott mandula
2 db citrom
2 db babérlevél
1 evőkanál méz
1 kis fej vöröshagyma
2-3 dl húsleves
6 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítése

  1. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, felmelegítjük majd beletesszük a csirkedarabokat. A húst folyamatosan forgatva addig pirítjuk, míg minden oldala szép pirossá nem válik, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a csirke zsiradékában aranybarnára pirítjuk.
  4. A hagymához hozzákeverjük a mandulát, a mézet, a babérlevelet és 1-2 percig alacsony hőfokon főzzük.
  5. A hagymás mandulás alapra rárakjuk a megpirított csirkehúst, jól összekeverjük és 2-3 percig együtt sütjük.
  6. A csirkehúst megöntözzük a citromok kifacsart levével (aki a kevésbé citromos ízt kedveli, csak egy citromot használjon), majd hagyjuk elpárologni (4-5 perc).
  7. Hozzáadjuk a húslevest és lefedve, alacsony hőfokon, időnként megkeverve további 75 percig főzzük.
  8. Melegen krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.Pollo con mandorle al limone

1 megjegyzés :

  1. Kedves Blogger-társ! :)
    Ezúton szeretnélek meginvitálni Téged egy játékra, melynek lényege, hogy mi, gasztro-bloggerek jobban megismerjük egymást. Remélem olvashatok Tőled...Rólad :) A részleteket itt találod:
    http://sziluaszakacs.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-jatek.html
    Üdv, Szilvia

    VálaszTörlés