Mozzarellás tepsis burgonya

A recept neve olaszul: sformato di patate e peperoni
Sformato di patate e peperoni
Mozzarella mely a sütés alatt elolvad, burgonya mely az olvadt mozzarellát magába szívja és ezzel maga is krémessé válik, végül az édeskés kaliforniai paprika mely az egésznek egy izgalmas ízt ad. Nem fogyókúrás, de finom, önállóan és köretként is fogyasztható. Éléskamránk tartalma függvényében az alaprecept cukkinivel és padlizsánnal is színesíthető.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő:           1 óra
Típus:                 főétel, egytálételek
Nehézségi fok:     könnyű
 
Hozzávalók 4 személyre:

600 g burgonya
250 g mozzarella vagy fior di latte (egyfajta nagyon puha mozzarella)
3 db piros kaliforniai paprika
4-5 levél friss bazsalikom
4 evőkanál pecorino vagy más félkemény sajt.
oregánó
olívaolaj 
só, bors ízlés szerint


Elkészítése

  1. Megtisztítjuk a krumplit és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Megmossuk a kaliforniai paprikát, eltávolítjuk a magokat, a paprika belső húsán levő fehér erezetet és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  3. A mozzarellát felszeleteljük.
  4. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A tepsi aljára terítünk egy sor burgonyát, erre egy sor paprikát majd mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pecorino sajttal, apróra vágott bazsalikommal, oregánóval és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Erre újabb sor krumplit, paprikát, mozzarellát rakunk, majd fűszerezzük, megszórjuk sajttal, megöntözzük olajjal és ezt addig folytatjuk míg az alapanyagok el nem fogynak.
  5. A tepsit sütőbe helyezzük és 180 fokon 1 óra alatt ropogósra sütjük. Ha azt szeretnénk, hogy a teteje szépen megpiruljon a sütési idő utolsó 5.-8. percében kapcsoljuk be a grillt is.
  6. Melegen vagy langyosan szervírozzuk.
    Sformato di patate e peperoni

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése