Padlizsán, olívabogyó és tészta

Íz és Itália | 10/24/2013 | |
 A recept neve olaszul: pasta con melanzane e olive
Padlizsán, olívabogyó és tészta_0138
 
Paradicsom, padlizsán, olíva a mediterrán konyha három fontos alapanyaga, amelyből egy kis rafinériával kitűnő tésztaragu készíthető, nemcsak vegetáriánusoknak.

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 45 perc
Típus: tészták, vegetáriánus ételek
Nehézségi fok: közepesen nehéz

Hozzávalók 4 személyre:

400 g ízlésünknek megfelelő tészta (spagetti, tagliatelle, penne)
2 db közepes padlizsán
100 g olívabogyó (lehetőleg fekete, magozott)
400 g paradicsompüré
1 fej hagyma
2-3 levél friss bazsalikom

6 evőkanál olívaolaj


Elkészítése

  1. A padlizsánokat megpucoljuk és apróbb kockákra vágjuk. 
  2. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy serpenyőbe téve az olajjal együtt lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 10 perc alatt üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma pirítása közben az olaj nedvességtartalma elillant volna, pótoljuk egy kevés vízzel.
  3. A hagymás alaphoz keverjük hozzá a padlizsánt, az olívabogyót és pirítsuk további 3-4 percig.
  4. Adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön időnként megkeverve további 30 percig főzzük.
  5. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a padlizsánraguhoz keverjük, megszórjuk friss apróra tépett bazsalikomlevelekkel és már tálaljuk is.
    Olasz tészta, olasz gasztronómia

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése