Ananászos ráksaláta

Íz és Itália | 7/17/2013 | |
A recept neve olaszul: insalata con gamberi nell' ananas

Saláta tenger gyümölcseivel, Íz és Itália
Aki nyáron egy frissítő salátára vágyik ebédként vagy vacsoraként, vagy grill partiját szeretné feldobni valami izgalmassal, annak javaslom elkészítésre ezt az ananászos ráksalátát. A recept az alap friss vegyes salátát bolondítja meg egy némi ananásszal, rákkal és egy kevés peperoncino paprikával.

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő:           3 perc
Típus:                 saláták
Nehézségi fok: közepes
 
Hozzávalók 4 személyre:

1 db ananász
6 szál metélőhagyma
20 dkg apró garnélarák
150 g vegyes saláta (fodros saláta, rucola, madársaláta, sárgarépa)
5-6 db mentalevél
16 db koktélparadicsom
1 kisebb erős peperoncino paprika (elhagyható)
olívaolaj
fehérborecet vagy balzsamecet
só ízlés szerint

Elkészítése

  1. Az apró, megtisztított garnélarákokat, enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az ananászt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
  3. A koktélparadicsomokat felnegyedeljük.
  4. Apróra vágjuk a metélőhagymát és a peperoncino paprikát.
  5. A friss vegyes salátát egy tálba helyezzük, hozzákeverjük az ananászt, a paradicsomot, a metélőhagymát, a peperoncino paprikát, a garnélarákot a nagyobb darabokra tépett menta leveleket, majd borecetből, olajból és sóból készült öntettel ízesítjük.
Friss, nyári saláták
Tanácsok
Nagyon szépen mutat a saláta, ha egy félbevágott ananász belsejébe töltjük. Ebben az esetben az ananászt először félbevágjuk, belsejét késsel kivágjuk, kanállal kikaparjuk, majd az így elkészített "csónakba" tálaljuk az ananászos ráksalátát.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése