Liguriai sült csirke olívabogyóval

Íz és Itália | 3/25/2013 | | |
A recept neve olaszul: pollo alla ligure

Ligúria ételei, Íz és Itália
A liguriai sült csirke egy gyorsan elkészíthető, ízletes, de nem csípős, nem pikáns szárnyas étel, melyet az olívabogyó íze tesz egyedivé. Készíthetjük akár önálló, akár második főételként egy tartalmas zöldségkörettel, nem fogunk csalódni benne.
Liguria

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő:           50 perc
Típus:                 szárnyas  ételek, egytálételek
Nehézségi fok:     könnyű


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkehús (comb, mell, szárny ízlés szerint)
150 g olívabogyó (aki szereti a csípős ízt, válasszon peperoncino paprikával töltött változatot)
1 -2 ág friss rozmaring
6 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
zsálya
1 dl száraz fehérbor
só, bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. Megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk és darabokra vágjuk a csirkehúst.
  2. Egy serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, felforrósítjuk, majd beletesszük a csirkehúst. Folyamatosan forgatva a csirkehúst, 5-8 per alatt pirosra pirítjuk.
  3. Amikor a csirke már szép piros, a főzőlapot közepes hőfokra állítva, hozzáadjuk a magozott olívabogyót, az apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot, a zsályát, sózzuk, jól összekeverjük és megöntözzük fehérborral.
    Liguria ételei
  4. A serpenyőt lefedjük és időnként megkevergetve a csirkét 30-40 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges az elfőtt folyadékot pótoljuk. 
  5. Az elkészült ételt megszórjuk frissen darált borssal és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése