Sajtos, virslis aprósütemény brisè tésztából

Íz és Itália | 1/07/2013 |
A recept neve olaszul: salatini con pasta brisè

Előkészítési idő:  15 perc + a tészta elkészítési ideje
Sütési idő:           30-35 perc
Típus:                  sós sütemény
Nehézségi fok:     alacsony

 Hozzávalók 4 személyre:
1 adag brisè tészta
3-4 db virsli
15-20 dkg félkemény sajt
olaj vagy 1 felvert tojássárga a tészta megkenéséhez

Elkészítése

1.    A brisè tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett nyújtódeszkán 1,5-2 mm vastagságú kör formára nyújtjuk.
2.    Derelyevágó vagy egy éles kés segítségével a tésztát háromszög alakú cikkelyekre vágjuk.
Brisè tészta - olasz gasztronómia
3.    A tészta szélesebb végébe (háromszög átfogó) elhelyezzük a kis virsli darabokat, sajtkockákat vagy ízlésünknek megfelelően fűszerezett túrót és a tésztaszeleteket feltekerjük.




4.    (Ha sajttal töltjük a tésztát akkor a tészta széleit hajtsuk rá a sajtra és csak ezt követően tekerjük fel)
Brisè tészta - olasz gasztronómia
5.    A sós falatkákat tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük olajjal vagy felvert tojássárgájával - esetleg sajttal is megszórhatjuk - és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
6.    Forrón tálaljuk (aperitif mellé, sör-és borkorcsolyának, vagy vendégváró falatnak egyaránt kiváló).
brisè tésztából - olasz gasztronómia

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése