Csirkemell citromos mártásban

Íz és Itália | 12/21/2012 |
A recept neve olaszul: petto di pollo al limone

petto di pollo al limone
A citrom íze teszi frissé és különlegessé a sült csirkemell ízét és mindezt úgy, hogy 30 percnél többet nem kell a konyhában töltenünk az elkészítésével.

Előkészítési idő: 15 –20 perc
Főzési idő:           20 perc
Típus:                 szárnyas étel
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

600 g csirkemell filé
1 citrom
50 g liszt
3 evőkanál olaj
1 kis ág rozmaring
só, bors ízlés szerint


Elkészítése

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk majd hosszában félbevágjuk.
  2. A csirkemelleket kiklopfoljuk, tetejüket megkenjük frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
  3.  Egy serpenyőben az olajat a rozmaringággal együtt felforrósítjuk, majd beletesszük a csirkemellet és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
  4. Amikor a csirkemellek már szép piros színt kaptak, kivesszük a serpenyőből. A serpenyőben maradt olajat (ha nem maradna elegendő pótoljuk) megszórjuk lisztel, felöntjük frissen facsart citromlével, megszórjuk 1/2 citrom reszelt héjával és 1-2 perc alatt összefőzzük.
  5. A citromos mártásba visszatesszük a csirkemelleket és 2-3 perc alatt készre sütjük.
  6. A csirkemelleket rozmaringos sült burgonyával, párolt rizzsel vagy friss kevert salátával tálaljuk.
    petto di pollo al limone

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése