Sütőben sült tengeri halfilé sajtos bundában

Íz és Itália | 11/26/2012 | |
A recept olasz neve: filetti di cerinia gratinati

Olasz gasztronómia


Nem mondható általánosnak, hogy a halakat sajttal ezen belül is egy félkemény érlelt juhsajttal készítenék. Mégis vannak ízek, amelyek egymással jól társíthatók, ez pedig receptünk esetében a citromhéj, a sajt és a mazsola hármasa. A recept központi alkotóeleme egy szokványostól eltérő panír, melynek ízesítéséhez citromhéjat és sajtot használunk, és az ebben megforgatott halszeleteket a sütőben ropogósra sütjük.
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő:           30 perc
Típus:                 halételek, egytálételek
Nehézségi fok:     könnyű
Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet tisztított tengeri hal (darabonként 10 dkg súlyú)zsemlemorzsa (még finomabb lesz a recept ha 3-4 szelet frissen pirított kenyérből készítünk morzsát)2 citrom reszelt héja4 evőkanál reszelt félkemény juhsajt (vagy bármely más félkemény érlelt sajt)4 evőkanál vízben áztatott mazsolaolívaolajsó ízlés szerint

Elkészítése

  1. Néhány órával a hal sütésének megkezdése előtt beáztatjuk langyos vízbe a mazsolákat.
  2. A halszeleteket megtisztítjuk, a hal bőrét eltávolítjuk, megmossuk megszárítjuk, sózzuk.
  3. Elkészítjük a panírt: a zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és sajttal, majd ebben megforgatjuk a halszeleteket
  4. A halszeleteket olajjal kikent tepsibe helyezzük, tetejüket megspricceljük egy kevés olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. A tepsit kivesszük a sütőből, a halszeleteket meghintjük a mazsolával, majd további 5 perc alatt készre sütjük.
  6. Köretként friss kevert salátákat, vajas - mézes párolt karottát vagy burgonyapürét adhatunk hozzá.
tengeri halfile sajtos bundaban

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése