Advertisement

Csirkecomb fűszeres krumpliágyon sütve

A recept olasz elnevezése: cosce di pollo al forno con patate


 Az olaszok nagyon szeretik a csirkecombot, ha lehet választaniuk a szárazabb mellehúsa vagy a szaftos csirkecomb között a nagyobb többségnek ez utóbbira esik a választása. Számos verzióban készítik, sütve, grillen, párolva, az alábbi recept egy kellemesen pikáns Szicíliai verzió.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő idő: 60 perc
Típus:      második fogás, egytálétel
Nehézségi fok: alacsony
  

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkecomb
12 db közepes burgonya
4 db hámozott paradicsom vagy 1 -1,5 dl sűrű paradicsomszósz
1 kisebb vöröshagyma
50 g vaj
1 kis ág rozmaring
borecet
peperoncino (erős paprika)
só, bors


Az elkészítés lépései

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk és 2-3 evőkanál borecettel elkevert vízben pihentetjük egy órán keresztül. Az ecet helyettesíthető fél citrom levével is.
  2. A burgonyát, hagymát, paradicsomot megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
  3. Egy tűzálló edényt kivajazunk és beletesszük a hagymával, paradicsommal, apró vajdarabkákkal összekevert burgonyát, sózzuk, borsozzuk, enyhén megszórjuk peperoncino paprikával, közzé tesszük a rozmaring ágat, felöntjük 1 dl vízzel és jól összekeverjük. (így tudjuk a fűszereket egyenletesen eloszlatni)
  4. A csirkecombokat kivesszük az ecetes vízből, lecsöpögtetjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a krumpli közé helyezzük úgy, hogy a fűszeres lé is érje.


  5. A tepsit letakarjuk alufóliával és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve 30 perc alatt ropogósra pirítjuk (a sütő grill opcióját csak az utolsó 5 percben szoktam bekapcsolni). Sütés közben ne felejtsük el a csirkecombokat időnként meglocsolni egy kis pecsenyelével.

Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések

  1. Bocs, de hol a babérlevél helye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kérdés a hagymalekvárhoz tartozik :-)
      Rögtön az elején, amikor a hagymákat felvágtuk, keverjük közé a babérlevelet is.

      Törlés