Gombás penne

Íz és Itália | 8/08/2012 | |
Olasz neve: penne ai funghi e pomodori
Gombás, paradicsomos penne
Gomba és paradicsom  optimális párosítás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ízletes és színes, az év bármely hónapjában elkészíthető. Egyszerű, de erdei gomba vagy friss tészta használatával akár különleges ünnepi fogássá is varázsolhatjuk.
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő:           20 perc
Típus:                 tészták
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre

500 g penne
2 db paradicsom
500 g gomba ( legjobb az erdei gomba, de csiperke, champignon is megfelelő)
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
0,5 dl fehér bor
1 kávéskanál piros paprika
Só, bors

Elkészítés


  1. Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk nagyobb darabokra és helyezzük egy serpenyőbe az olajjal és az apróra vágott fokhagymával együtt.
  2. Néhány percig magas lángon pirítsuk, majd adjuk hozzá a fehérbort és a meghámozott apró kockára vágott paradicsomot, a petrezselymet és közepes tűzön főzzük további 5 percig.
    Gombas penne
  3. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és további 10 percig főzzük.
  4. A tésztát megfőzzük, összekeverjük a gombás szósszal, két-három percre visszarakjuk a tűzre (közepes hőfok) átforgatjuk, hogy a tészta jól felszívja a mártást és már tálaljuk is.
    Gombás, paradicsomos penne

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése