Előkészítési idő: | 15 perc + 1 óra pihentetés |
Főzési idő: | |
Típus: | alap tészta desszertekhez |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 500-550 g tésztához / 24-26 cm-es tortaformához:
125 g vaj250 g liszt
70 g darált mandula
1/2 csomag sütőpor (fakultatív)
1 csipet só
2 tojás
130 g cukor
70 g darált mandula
1/2 csomag sütőpor (fakultatív)
1 csipet só
2 tojás
130 g cukor
Elkészítése
- Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a csipet sóval, a darált mandulával.
- Hozzáadom az apró kockára vágott vajat.
- A vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzákeverem a cukrot és végül hozzáadom a tojást, majd 4-5 perc alatt homogén tésztát gyúrok. A tésztát ne gyúrjuk sokáig, mert a megolvadó vajtól könnyen ragacsossá válik.
- A tésztát celofánba csomagolom és legalább egy órát hűtőben pihentetem.
- Ez a tészta kitűnő alapanyaga, linzertortáknak, vagy kekszeknek.
0 Megjegyzések