Advertisement

Sertésszűz grillezett almával


A recept neve olaszul:  filetto di maiale alle mele
Sertésszűz sült almával
Sertésszűz, bacon, kakukkfű és sült alma mindez egy fogásba összegyúrva. Egyszerű, finom és elronthatatlan, legalábbis én még soha nem vallottam vele kudarcot. Gyorsan elkészíthető, mégis egy kicsit ünnepi.  
A sertésszüzet diónyi darabokra vágjuk, bacon szalonnával körbecsavarjuk és fokhagymás, kakukkfüves olajon megsütjük, köretként vajban sült almával kínáljuk. Farkasétvágyúak, tepsis burgonyával, burgonyapürével, vagy gratinírozott zöldséggel is egészítsék ki a fogást!  

Előkészítési idő:

15 perc 
Sütési idő:           15 perc
Típus:                  sertéshús ételek, főételek
Nehézségi fok:     alacsony
 

Hozzávalók 4 személyre:

1 db 7-800 g-os sertésszűz
9-10 szelet bacon szalonna
3 db alma
30 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 pohár száraz fehérbor
2 teáskanál cukor
1 kis ág friss kakukkfű
olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd 8-10 2-2,5 cm-es darabra vágjuk.
  2. A sertésszűz darabokat körbetekerjük egy szelet baconnel, melyet fogpiszkálóval rögzítünk.
  3. Egy serpenyőbe beleteszünk 5-6 evőkanál olívaolajat, 1 gerezd fokhagymát és 1 kis ág kakukkfüvet és lassan felmelegítjük.
  4. Amikor az olaj már meleg beletesszük a sertésszüzet és oldalanként 2-2,5 percig sütjük. Figyeljünk arra, hogy a hús belseje rózsaszín maradjon, máskülönben a túlsütött hús szárazzá válik.
  5. A húst megöntözzük fehérborral, majd a bort hagyjuk elpárologni.
  6. Az almákat megmossuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vajat a cukorral együtt és az almaszeletek mindkét oldalát 1-2 perc alatt megkaramellizáljuk.
  8. A húst és az almaszeleteket tányérra helyezzük. A karamellizált almák “vajas-cukros” sütőlevéhez” hozzáöntjük a serpenyőben maradt boros -hús szaftot, melyet 1-2 perc alatt összefőzünk.
  9. Tálalás: az almaszeletekre ráhelyezünk 1-1 baconbe csavart sertésszüzet és megöntözzük az elkészült szafttal.
Sertésszűz sült almával

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések