Advertisement

Bazsalikomos padlizsántekercs

A recept neve olaszul: involtini di melanzane al pomodoro
Padlizsán receptek
Padlizsán, paradicsom, bazsalikom és némi sajt, hogy semmi ne hiányozzon egy igazi mediterrán vacsorából.  Tálalhatjuk  önálló főételként vagy köretként, de akár kísérőként is egy pohár fehér- vagy rozébor mellé. Elkészítése nem ördögi, aki megkóstolja, szeretni fogja.

Előkészítési idő:

15 perc
Sütési idő:           2 x 20 perc
Típus:                 köretek, vegetáriánus ételek
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

4 db padlizsán az apróbb hosszúkás fajtából (80 – 100 dkg)
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál reszelt parmezán
150 g vékonyra szeletelt edami vagy ementáli sajt
12-15 db koktélparadicsom vagy 1-1,5 dl paradicsomszósz
8-10 db bazsalikomlevél
olívaolaj

Elkészítése

  1. A padlizsánokat megmossuk - ha nem szeretjük a héját meghámozzuk-, hosszában vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és 30 percig állni hagyjuk.
  2. A padlizsánszeleteket lecsepegtetjük, majd kevés olajban mindkét oldalukat megsütjük.
  3. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal, az apróra vágott bazsalikommal és annyi olajjal, hogy jól kenhető krémet (mint a szobahőmérsékletű vaj) kapjunk.
  4. A padlizsánszeleteket megkenjük a zsemlemorzsás krémmel, rájuk helyezünk 1-1 szelet sajtot, majd nem túl szorosan feltekerjük. Ha szükséges a zárást fogpiszkálóval rögzítjük.
  5. A paradicsomokat lehéjazzuk és apróra vágjuk.
  6. Egy kisebb tepsit olajjal vékonyan kikenünk, belerakjuk az apróra vágott, paradicsom  vagy paradicsomszósz felét, erre ráhelyezzük  a padlizsántekercseket.
  7. Sózzuk, rárakjuk a paradicsom vagy paradicsomszósz második felét, meglocsoljuk egy kevés olajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Melegen és hidegen egyaránt szervírozható, de igazi ízeit akkor adja ki, ha fogyasztás előtt legalább 20-30 percet állni hagyjuk.

Padlizsán receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések