Előkészítési idő: | 15 perc |
Főzési idő: | 45 perc |
Típus: | tészták, vegetáriánus ételek |
Nehézségi fok: | közepesen nehéz |
Hozzávalók 4 személyre:
400 g ízlésünknek megfelelő tészta (spagetti, tagliatelle, penne)
2 db közepes padlizsán
100 g olívabogyó (lehetőleg fekete, magozott)
400 g paradicsompüré
1 fej hagyma
2-3 levél friss bazsalikom
6 evőkanál olívaolaj
só
Elkészítése
- A padlizsánokat megpucoljuk és apróbb kockákra vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy serpenyőbe téve az olajjal együtt lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 10 perc alatt üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma pirítása közben az olaj nedvességtartalma elillant volna, pótoljuk egy kevés vízzel.
- A hagymás alaphoz keverjük hozzá a padlizsánt, az olívabogyót és pirítsuk további 3-4 percig.
- Adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön időnként megkeverve további 30 percig főzzük.
0 Megjegyzések