Íme egy egyszerű, friss saláta ebédre vagy vacsorára, amit a körtén és gorgonzolán felül egy különleges mézes- balzsamecetes öntettel bolondítunk meg.
Előkészítési idő: | 15 perc |
Főzési idő: | 5 perc |
Típus: | saláták |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
180 g friss kevert saláta (rucola, madársaláta, fodros saláta, stb.)
70 g gorgonzola
30 g tisztított apróra vágott dióbél
1 közepes körte
olívaolaj
5 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
só
Elkészítése
- A salátát megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk vagy szaggatjuk.
- A körtét megtisztítjuk, majd a gorgonzolával együtt apró kockákra vágjuk és a salátához keverjük.
- A balzsamecetet és a mézet egy kis lábasba öntjük, összekeverjük, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd hűlni hagyjuk (3-4 perc).
- A salátát megöntözzük 3-4 evőkanál olívaolajjal, a mézes balzsamecettel, adunk hozzá egy csipet sót, majd jó alaposan összekeverjük.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott dióval.
0 Megjegyzések