Íme egy mindenféle trükk és főzési tudomány nélkül is könnyen elkészíthető garnélarákos tészta, melyet a pirított szezámmag varázsol különlegessé.
Előkészítési idő: | 10 perc (friss garnélarák esetén plusz 15-20 percet számoljunk a rákok megtisztítására) |
Főzési idő: | |
Típus: | tészták, tenger gyümölcsei |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
300 g garnélarák
1 kis fej brokkoli (kb.: 250 g)
3 evőkanál szezámmag
2-3 evőkanál brandy
350 g friss fettuccine tészta vagy pappardelle, vagy tagliatelle (száraztésztát használók 320 grammal számoljanak)
5-6 evőkanál olaj
só
Elkészítése
- Egy kis serpenyőben folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a szezámmagot (amikor szép aranybarna akkor van kész).
- A friss garnélarákokat megtisztítjuk, fejüket, farok részüket, páncéljukat eltávolítjuk (a mirelit rákokat hűtőben kiengedjük).
- Serpenyőben felforrósított olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk a rákokat, majd megöntözzük brandyvel és még további 2 percig pirítjuk.
- A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk és a növény zöld csúcsait levágjuk (csak erre van szükségünk) és ha szükséges kisebb darabokra szeleteljük.
- Egy lábasban feltesszük a tésztának való vizet főni. Amikor forrni kezd sózzuk, majd beletesszük a brokkolit és 3 perc főzési idő elteltével a tésztát is hozzáadjuk. (A friss tészta főzési ideje 2-5 perc. Mivel a száraztészta főzési ideje ennél lényegesen hosszabb, aki ezt használ a tészta főzési idejének a felénél adja hozzá a brokkolit.)
- A főzési idő leteltével a tésztát a brokkolival együtt leszűrjük és 2-3 evőkanál főzőlé (tészta) kíséretében a rákhoz keverve 1-2 perc alatt átpirítjuk.
- Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések