Előkészítési idő: 15 perc + a tészta elkészítési ideje
Sütési idő: 30-35 perc Típus: sós sütemény
Nehézségi fok: alacsony
3-4 db virsli
15-20 dkg félkemény sajt
olaj vagy 1 felvert tojássárga a tészta megkenéséhez
Elkészítése
1. A brisè tésztát
kivesszük a hűtőből és lisztezett nyújtódeszkán 1,5-2 mm vastagságú kör formára
nyújtjuk.
2. Derelyevágó
vagy egy éles kés segítségével a tésztát háromszög alakú cikkelyekre vágjuk.
3. A tészta
szélesebb végébe (háromszög átfogó) elhelyezzük a kis virsli darabokat,
sajtkockákat vagy ízlésünknek megfelelően fűszerezett túrót és a
tésztaszeleteket feltekerjük.
4. (Ha sajttal
töltjük a tésztát akkor a tészta széleit hajtsuk rá a sajtra és csak ezt
követően tekerjük fel)
5. A sós
falatkákat tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük olajjal vagy felvert
tojássárgájával - esetleg sajttal is megszórhatjuk - és 200 fokra előmelegített
sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
6. Forrón
tálaljuk (aperitif mellé, sör-és borkorcsolyának, vagy vendégváró falatnak
egyaránt kiváló).
0 Megjegyzések