Az egyszerre édes és sós gorgonzola sajt bársonyos ízt kölcsönöz ennek a cukkinivel gazdagított tésztamártásnak, melyet a kék sajtok kedvelőinek feltétlenül érdemes kipróbálnia.
Előkészítési idő: | 10 perc |
Főzési idő: | |
Típus: | tészták |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
350 g penne
200 g gorgonzola (amennyiben lehetőségünk van rá a fele édes a fele sós legyen)
300 g cukkini
1 kis fej hagyma
3 -4 evőkanál parmezán sajt
oregánó
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítése
- A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt.
- A hagymás alaphoz hozzárakjuk a cukkinit, sózzuk, meghintjük egy kevés oregánóval és fedő alatt 8-10 perc alatt megpároljuk (akkor igazán finom ha a cukkini még roppanós marad).
- Feltesszük a tésztának való vizet főni, amikor felforrt sózzuk, majd kifőzzük benne a tésztát.
- A kifőtt pennét a cukkinis mártáshoz adjuk, hozzákeverjük az apróra morzsolt gorgonzola sajtot, 3-4 evőkanálnyit a tészta főzőlevéből, borsozzuk és közepes hőfokon addig főzzük, míg a sajt el nem olvad (3-5 perc).
- Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
A gorgonzola egy része helyettesíthető tejszínnel is, ebben az esetben mártásunknak sokkal krémesebb íze lesz.
Tálaláskor a tésztát durvára vágott dióval is megszórhatjuk, melynek íze remekül harmonizál a gorgonzoláéval.
0 Megjegyzések