A citrom íze teszi frissé és különlegessé a sült csirkemell ízét és mindezt úgy, hogy 30 percnél többet nem kell a konyhában töltenünk az elkészítésével.
Előkészítési idő: | 15 –20 perc |
Főzési idő: | 20 perc |
Típus: | szárnyas étel |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
1 citrom
50 g liszt
3 evőkanál olaj
1 kis ág rozmaring
só, bors ízlés szerint
Elkészítése
- A csirkemelleket megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk majd hosszában félbevágjuk.
- A csirkemelleket kiklopfoljuk, tetejüket megkenjük frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
- Egy serpenyőben az olajat a rozmaringággal együtt felforrósítjuk, majd beletesszük a csirkemellet és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
- Amikor a csirkemellek már szép piros színt kaptak, kivesszük a serpenyőből. A serpenyőben maradt olajat (ha nem maradna elegendő pótoljuk) megszórjuk lisztel, felöntjük frissen facsart citromlével, megszórjuk 1/2 citrom reszelt héjával és 1-2 perc alatt összefőzzük.
- A citromos mártásba visszatesszük a csirkemelleket és 2-3 perc alatt készre sütjük.
- A csirkemelleket rozmaringos sült burgonyával, párolt rizzsel vagy friss kevert salátával tálaljuk.
0 Megjegyzések