Nem mondható általánosnak, hogy a halakat sajttal ezen belül is egy félkemény érlelt juhsajttal készítenék. Mégis vannak ízek, amelyek egymással jól társíthatók, ez pedig receptünk esetében a citromhéj, a sajt és a mazsola hármasa. A recept központi alkotóeleme egy szokványostól eltérő panír, melynek ízesítéséhez citromhéjat és sajtot használunk, és az ebben megforgatott halszeleteket a sütőben ropogósra sütjük.
Előkészítési idő: | 20 perc |
Sütési idő: | 30 perc |
Típus: | halételek, egytálételek |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet tisztított tengeri hal (darabonként 10 dkg súlyú)zsemlemorzsa (még finomabb lesz a recept ha 3-4 szelet frissen pirított kenyérből készítünk morzsát)2 citrom reszelt héja4 evőkanál reszelt félkemény juhsajt (vagy bármely más félkemény érlelt sajt)4 evőkanál vízben áztatott mazsolaolívaolajsó ízlés szerint
Elkészítése
- Néhány órával a hal sütésének megkezdése előtt beáztatjuk langyos vízbe a mazsolákat.
- A halszeleteket megtisztítjuk, a hal bőrét eltávolítjuk, megmossuk megszárítjuk, sózzuk.
- Elkészítjük a panírt: a zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt citromhéjjal és sajttal, majd ebben megforgatjuk a halszeleteket
- A halszeleteket olajjal kikent tepsibe helyezzük, tetejüket megspricceljük egy kevés olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- A tepsit kivesszük a sütőből, a halszeleteket meghintjük a mazsolával, majd további 5 perc alatt készre sütjük.
- Köretként friss kevert salátákat, vajas - mézes párolt karottát vagy burgonyapürét adhatunk hozzá.
0 Megjegyzések