Advertisement

Rákok és kalandok

Útmutató a rákok, kagylók, halak helyes elfogyasztásáhozRákok, kagylók, halak és más tengeri fogások elfogyasztásához használt eszközök.
Grafika: Hintateve Akciócsoport

Talán sokan emlékszenek még a Micsoda nő című filmre, ahol Julia Robertsnek egy üzleti azaz formális étkezés alkalmával csigát kellett elfogyasztani és az étek az asztalon átrepülve a szomszédos asztalnál ülő hölgy ruhakivágásában végezte?

De nehogy azt gondoljuk, hogy csak a csiga megevéséhez használatos csigafogó helyes technikájának elsajátításához  szükséges gyorstalpaló tanfolyamot végeznünk mert a garnélarák (gambaretto), az apró rákok (mazzancolla), a homár, a kagyló (cozze, vongole, conchigila) szintén nagy kihívás elé tud bennünket állítani, pláne ha formális alkalomról van szó, ahol a kezek, ujjak használatát minden esetben kötelezőérvénnyel el kell kerülnünk. A halak és rákfélék fogyasztására vonatkozó etikett előírások szerint ezeket az ételféleségeket nem lehet a normál hús felvágására használt késsel és villával fogyasztani, hanem csak speciális evőeszközökkel, melyek a következők:

Tovább olvasom

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések