Advertisement

Grillezett lazac petrezselyem öntettel

A recept olasz neve: salmone grigliato con salsa al prezzemolo

Salmone grigliato con salsa al prezzemolo

A grillezett lazac (bármilyen kevésbé szálkás tengeri halból pl.: merluzzo elkészíthető ez az étel) minden évszakban ideális fogás akár egy könnyű vacsorának ebédnek akár egy informálisabb vacsora esetén meleg előételnek. A lazac ízét kitűnően kiemeli a petrezselyem, köretként párolt zöldséget vagy friss kevert salátát kínálhatunk mellé.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Típus: halételek (második fogás = secondo piatto Olaszországban)
Nehézségi fok: alacsony

 

Hozzávalók 4 személyre:


4 szelet lazac (150 - 200 g fejenként)
2 evőkanál almaecet
1 kis fej vöröshagyma vagy 2-3 db újhagyma
1 citrom leve
4 evőkanál olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyem (70 g)
1 peperoncino paprika
só, bors ízlés szerint

 

Elkészítése


  1. A lazac szeletek megsütése előtt 2-3 órával elkészítjük a petrezselyem öntetet. Ehhez egy tálban összekeverjük az ecetet egy csipet sóval, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és az olívaolajat majd addig verjük míg homogén emulziót nem kapunk. Hozzárakjuk az apróra vágott petrezselymet, hagymát és peperoncinót, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk és 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  2. A lazac szeleteket megtisztítjuk, megmossuk és szárazra törüljük majd egy grill serpenyőben folyamatosan forgatva a szeletek mindkét oldalát ropogósra grillezzük. 
    Grillezett lazac
  3. A lazacszeleteket tányérra helyezzük és vagy minden szeletre teszünk egy-egy evőkanál petrezselyem szószt vagy a szószt külön edényben mellé kínáljuk, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelő mennyiséget tudjon a hal mellé venni.
Kiegészítés:
A petrezselyem öntetet hagyma nélkül is készíthetjük, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.









Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések