Advertisement

Étkezés és kultúra 2.

Kiegészítés a tészta evés fortélyaihoz

 Érkezett néhány kérdés azzal kapcsolatosan, hogy az olaszok miért csak villával fogyasztják a tésztákat. A válasz nagyon egyszerű: mert az olasz étkezési etikett a Galateo Italiano szerint tésztát, rizottót, gnocchit villával kell enni, kés és kanál segítség nélkül. Általában úgy is szervírozzák ezeket a fogásokat, hogy elfogyasztásuk ne okozzon gondot. Erről már egy korábbi bejegyzésemben írtam, amit itt lehet elolvasni.

 Érdemes megnézni viszont azt is, hogy a magyar etikett szabályok, hogyan ajánlott tésztát fogyasztanunk. Alapvetően a magyar étkezési szabályok szerint is egy villával elfogyasztható ételeknek kell tekinteni a  rizottót, spagettit, lágy tésztákat amelyet jobb kézben lévő villával fogyasztunk, balkezesek fordítva. (forrás: Dr. Vámos Lászlóné protokoll szakértő) Természetesen otthon, családi környezetben ettől el lehet térni és segítségül lehet hívni a jól bevált kést vagy kanalat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések