Kiegészítés a tészta evés
fortélyaihoz
Érkezett
néhány kérdés azzal kapcsolatosan, hogy az olaszok miért csak villával
fogyasztják a tésztákat. A válasz nagyon egyszerű: mert az olasz étkezési etikett
a Galateo Italiano szerint tésztát, rizottót, gnocchit villával kell enni, kés
és kanál segítség nélkül. Általában úgy is szervírozzák ezeket a fogásokat,
hogy elfogyasztásuk ne okozzon gondot. Erről már egy korábbi bejegyzésemben
írtam, amit itt lehet elolvasni.
Érdemes
megnézni viszont azt is, hogy a magyar etikett szabályok, hogyan ajánlott
tésztát fogyasztanunk. Alapvetően a
magyar étkezési szabályok szerint is egy villával elfogyasztható ételeknek kell
tekinteni a rizottót, spagettit, lágy
tésztákat amelyet jobb kézben lévő villával fogyasztunk, balkezesek fordítva. (forrás:
Dr. Vámos Lászlóné protokoll szakértő) Természetesen
otthon, családi környezetben ettől el lehet térni és segítségül lehet hívni a
jól bevált kést vagy kanalat.
0 Megjegyzések