Hozzávalók 4 személyre:
200 g zöldbab
2 evőkanál olívaolaj
200 g pesto (Pesto alla genovese)
350 g bavette tészta (helyettesíthető spagettivel vagy olasz csavart tésztával, pl.: trofiette)
- A zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 3-4 centiméteres darabokra és enyhén sós vízben főzzük meg. A babot addig kell főzni amíg megpuhul, de ugyanakkor roppanós marad.
-
Felrakjuk a tésztának való vizet forrni, amikor forrni kezd sózzuk és beletesszük a tésztát. A pontos főzési időt mindig a tészta csomagolásán találjuk meg. (általában 8-11 perc között van)
-
A burgonyákat tisztítsuk meg, és vágjuk apró, kb. 1 centiméteres kockákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk addig míg piros- rózsaszínes színe nem lesz. Ezt követően adjunk hozzá 1 dl vizet és lefedve pároljuk addig míg meg nem puhul. Amikor már a krumpli puha a fedőt levéve a maradék vizet elforraljuk.
-
Az olajon pirított burgonyához hozzáadjuk a megfőtt zöld babot, a kifőtt tésztát, a pestót, jól összekeverjük és tálaljuk.
0 Megjegyzések