Gomba és paradicsom optimális párosítás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ízletes és színes, az év bármely hónapjában elkészíthető. Egyszerű, de erdei gomba vagy friss tészta használatával akár különleges ünnepi fogássá is varázsolhatjuk.
Előkészítési idő: | 20 perc |
Főzési idő: | 20 perc |
Típus: | tészták |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre
500 g penne
2 db paradicsom
500 g gomba ( legjobb az erdei gomba, de csiperke, champignon is megfelelő)
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
0,5 dl fehér bor
1 kávéskanál piros paprika
Só, bors
500 g gomba ( legjobb az erdei gomba, de csiperke, champignon is megfelelő)
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
0,5 dl fehér bor
1 kávéskanál piros paprika
Só, bors
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk nagyobb darabokra és helyezzük egy serpenyőbe az olajjal és az apróra vágott fokhagymával együtt.
- Néhány percig magas lángon pirítsuk, majd adjuk hozzá a fehérbort és a meghámozott apró kockára vágott paradicsomot, a petrezselymet és közepes tűzön főzzük további 5 percig.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és további 10 percig főzzük.
- A tésztát megfőzzük, összekeverjük a gombás szósszal, két-három percre visszarakjuk a tűzre (közepes hőfok) átforgatjuk, hogy a tészta jól felszívja a mártást és már tálaljuk is.
0 Megjegyzések